Tips om uw bedrijf veilig te houden

13 maart, 2022

Als u eigenaar bent van een bedrijf, dan bezit u iets dat het beschermen waard is. Gelukkig kunt u veel doen om uw bedrijf te beschermen tegen risico’s zoals inbraak, diefstal van werknemers of schade aan eigendommen. Lees verder om de basisstappen te leren die u kunt nemen om uw bedrijf veilig te houden zodat uw bedrijf floreert.

Kies en train uw werknemers op de juiste manier

Een van de beste dingen die u kunt doen om uw bedrijf te beschermen, is uw werknemers zorgvuldig kiezen. Zorg voor een rigoureus screeningproces voor nieuwe werknemers, inclusief een grondig achtergrondonderzoek. Als iemands verleden hem onbetrouwbaar doet lijken, kijk dan uit naar andere opties.

Over het algemeen geldt: als u twijfelt of u iemand moet aannemen, doe het dan niet. Zolang u andere gekwalificeerde kandidaten kunt vinden, bent u op de lange termijn beter af als u meer tijd besteedt aan het beoordelen van andere kandidaten die u geen twijfels geven. Uw bedrijf is het veiligst als u iemand kiest bij wie u geen enkele bedenkingen heeft.

Naast een zorgvuldige screening moet u uw werknemers trainen in het voorkomen van en beschermen tegen diefstal. U kunt hen bijvoorbeeld leren hoe ze winkeldieven kunnen herkennen en vervolgens prikkels geven aan degenen die de bedrijfseigendommen beschermen. Met de juiste training over waar u op moet letten en hoe u verdachte zaken moet aanpakken en melden, komt u een heel eind in de bescherming van uw bedrijf.

Zorg voor veilige sloten op alle toegangspunten

Ga niet alleen op de juiste manier om met werknemers, maar pak het ook pragmatisch aan om uw bedrijf te beschermen tegen diefstal en schade. Dit houdt in dat u veilige sloten van goede kwaliteit moet hebben op elk toegangspunt op uw terrein. Bekijk uw eigendom zorgvuldig om elke mogelijke plaats te vinden waar iemand zou kunnen binnenkomen. Als er een ingang is, moet die op slot of op een andere manier beveiligd worden.

In het ideale geval zijn goede sloten dubbele cilindersloten of, indien van toepassing, stalen hangsloten. Goed geplaatste kwaliteitssloten zijn een van de beste manieren om uw bedrijf vrij te houden van indringers. Overweeg daarom samen te werken met een slotenmaker om uw bedrijf te beveiligen in plaats van zelf sloten te zoeken en te installeren. Met een professional krijgt u veiligere en betrouwbaardere resultaten.

Geef niet één persoon onbeperkte toegang

In de zakenwereld bent u het beste af als er ‘checks and balances’ bestaan, zelfs voor vertrouwde senior medewerkers. Zelfs als een werknemer al jaren bij uw bedrijf werkt of u een werknemer als uw vriend beschouwt, vertrouw dan niet volledig op die persoon.

Zorg in plaats daarvan voor waarborgen die iedereen veilig en eerlijk houden. U zou bijvoorbeeld kunnen eisen dat mensen een sleutel van gevoelige ruimtes controleren of waardevolle apparatuur afgeven. Waakzaamheid kan uw bedrijf uiteindelijk op belangrijke manieren beschermen.

Overal beveiligingscamera’s installeren

Over waakzaamheid gesproken, overweeg beveiligingscamera’s op strategische plaatsen in uw bedrijf te installeren. Beveiligingscamera’s kunnen u helpen indringers of dieven op heterdaad te betrappen. Ze kunnen u ook helpen om uw werknemers in de gaten te houden voor het geval u ooit iemands acties moet controleren. Bovendien kunnen beveiligingscamera’s misdaden opnemen die na sluitingstijd plaatsvinden, zodat u de daders kunt betrappen en uiteindelijk de gerechtigheid kunt krijgen die u verdient.

Huur een security guard in

Hoewel goede hardware zoals camera’s en sloten u zullen helpen, zult u geen betere oplossing vinden dan een getrainde bewaker die uw belangen behartigt. Een security guard kan bescherming op het terrein bieden en in realtime reageren op eventuele bedreigingen. Uw bedrijf zal veiliger zijn als er iemand aanwezig is om potentiële problemen in de gaten te houden en oplossingen te vinden.

Neem contact op met Guardsmen Protect & Serve om een getrainde security guard in te huren. Wij bieden zeer professionele beveiligingsdiensten voor zowel bedrijven als particulieren in vele sectoren, waaronder productiefaciliteiten, detailhandel, gated communities en ziekenhuizen. Wij zijn er daarom van overtuigd dat wij u op dit gebied kunnen helpen.

Deel dit artikel met anderen!