4 risico’s voor uw bedrijfspand na kantooruren

13 maart, 2022

Is uw bedrijf zo veilig als het zou moeten zijn wanneer het gesloten is? Het maakt niet uit wanneer er na sluitingstijd op uw bedrijfslocaties wordt gewerkt, dit brengt een unieke reeks beveiligings- en veiligheidsuitdagingen met zich mee. Wat zijn enkele van deze uitdagingen? En hoe kunt u ze met succes aanpakken? Ontdek een paar van de meest voorkomende problemen waarmee elke eigenaar of manager te maken krijgt.

1. Onbezette gebouwen kunnen een gemakkelijk doelwit zijn

Wanneer uw gebouwen niet door een aanzienlijk aantal mensen worden bewoond, kunnen ze het doelwit worden van diverse misdrijven. Sommige daarvan zijn relatief klein, zoals rondhangende jongeren en zwervers, maar andere kunnen uw bedrijf veel geld kosten.

De beste manier om uw pand te beschermen hangt af van de risico’s die het loopt. Een gebouw in een slechte buurt kan een combinatie van beveiligingspatrouilles, fysieke toegangsbeveiliging en bewaakte camera’s nodig hebben. Een bedrijf dat gevoelige gegevens over klanten bewaart, moet mogelijk de beveiliging van zijn computerservers bijwerken. En een bedrijf met veel lege grond kan extra patrouilles nodig hebben om indringers buiten te houden.

2. Werknemers lopen risico na sluitingstijd

De meeste bedrijven hebben personeel dat ten minste een deel van de tijd in hun vrije tijd moet werken. Uw productiepersoneel moet zich misschien voorbereiden op de uitverkoop voor de feestdagen. De boekhouding moet misschien tot laat doorwerken om de accounting af te sluiten. Of uw managementteam moet brainstormen over een uitdaging voor het bedrijf. Wat de reden ook is om ’s avonds laat of in het weekend werknemers in dienst te hebben, het bedrijf moet ze uiteraard veilig houden.

De manier waarop uw werknemers de locatie na de uren gebruiken, bepaalt de beste benadering van beveiliging. U kunt bijvoorbeeld zorgen voor live camerabewaking om werknemers virtueel naar hun auto’s te begeleiden of om eenzame werknemers in hun kantoren te controleren. Als een heel team ’s avonds moet werken, past u de veiligheidspatrouilles aan zodat er behulpzame security guards zijn om hen in de gaten te houden. En toegangscontrole zorgt ervoor dat werknemers veilig zijn tegen indringers.

3. Leveranciers zijn misschien niet zo ijverig

Hebt u derden die op ongebruikelijke tijden op het werkterrein aanwezig moeten zijn? Veel bedrijven sluiten contracten af met schoonmaakdiensten die werken wanneer de werknemers niet in de buurt zijn. U kunt ook leveringen in het weekend of ’s morgens vroeg hebben. En reparaties kunnen misschien niet wachten tot de kantooruren.

Het is belangrijk dat u zicht houdt op leveranciers die niet onder uw directe leiding staan. Per slot van rekening kan een schoonmaker die een deur niet op slot doet, uw gebouw per ongeluk openstellen voor dieven. Bewakingscamera’s zijn enkele van de meest kosteneffectieve en nuttige manieren om te weten wat leveranciers aan het doen zijn. U kunt deze verder koppelen aan gecodeerde toegangscontrole of een patrouilles van security guards om het terrein te controleren nadat de verkopers zijn vertrokken.

4. Branden en rampen doen zich voor tijdens de vrije uren

Het feit dat uw bedrijf gesloten is, betekent niet dat het immuun is voor natuurrampen. Zelfs slapende bedrijven zijn vatbaar voor zaken als spontane verbranding van chemicali├źn in de opslag, elektrische kortsluiting in geautomatiseerde apparatuur, of een kapotte waterleiding. En de schade kan groter zijn dan overdag omdat er niemand is om het vroegtijdig te stoppen.

Elke bedrijfseigenaar moet ervoor zorgen dat er een goed bewakings- en alarmsysteem is voor veel voorkomende risico’s zoals brand en overstroming. Camera’s kunnen vaak een goed alternatief zijn voor mensen die de hele dag ter plaatse zijn. En door regelmatige patrouilles van getrainde professionals kunnen noodsituaties, zoals een gebroken leiding, worden opgemerkt voordat ze uit de hand lopen.

Kan uw bedrijf hulp gebruiken bij een van deze uitdagingen op het gebied van beveiliging na sluitingstijd? Zo ja, begin dan vandaag nog met overleg met de beveiligingsprofessionals van Guardsmen Security. Ons ervaren team zal uw locatie beoordelen en naar uw zorgen luisteren, en u vervolgens helpen bij het opstellen van een plan om uw eigendommen en werknemers te beschermen, ongeacht het tijdstip van de dag.

Guardsmen Security - Beveiligingsbedrijf Paramaribo

Deel dit artikel met anderen!