7 belangrijke voordelen van event security

5 mei, 2022

Wat is evenementenbeveiliging?

Event security is het type van de dienst die u kunt kiezen voor terwijl het organiseren van een evenement om te zorgen voor de veiligheid en beveiliging aspecten van de locatie van een evenement. De evenement beveiligingsdiensten van Guardsmen verbeteren van de ervaring van de gasten die aanwezig zijn op het evenement. De verschillende aspecten van deze diensten zorgen voor onder meer beveiligingsstrategieën, risicobeoordeling, bedreiging en kwetsbaarheid bescherming, en nog veel meer. De professionals van de veiligheidsdienst zijn opgeleid om te handelen in noodsituaties en de situatie onder controle te brengen in de juiste volgorde.

Heb je je ooit afgevraagd waarom er bewakers zijn bij privé-evenementen? Zijn ze er alleen om mensen te intimideren? Voelt u zich er echt veiliger door?

Als gastheer van een concert of vendor fair, heb je veel op je bord. Het vinden van de juiste locatie, decor en ticketprijzen staan boven aan je lijst. Veiligheid is misschien wel het laatste waar je aan denkt. Heb je echt beveiligers nodig? Zijn de kosten de moeite waard, als u bedenkt hoeveel u al uitgeeft? Laten we eens kijken.

1. Omgaan met criminaliteit

Grote mensenmassa’s zijn ideale plaatsen voor criminelen om een handtas te stelen of een badkamer te vernielen. Ze kunnen denken dat het gemakkelijk is om de misdaad te plegen omdat niemand het meteen zal opmerken.

Beveiligingscamera’s kunnen criminaliteit alleen detecteren terwijl het gebeurt. Beveiligers kunnen echter wel actie ondernemen.

Bij ordeverstoringen kunnen bewakers verdachten aanhouden tot de politie arriveert. U hoeft zich geen zorgen te maken dat criminelen nog meer kattenkwaad uithalen terwijl u wacht op de politie.

2. Criminaliteit voorkomen

Onbetrouwbare mensen zullen minder snel kleine misdrijven plegen als ze bewakers bij de ingang zien, omdat ze te bang zullen zijn om gepakt te worden.

Beveiligers zijn getrainde professionals die soms gewapend zijn met wapens om individuen en hele campussen te beschermen. Een eigendom met beveiligingspersoneel is minder vatbaar voor inbraak.

3. Het parkeerterrein bewaken

Een grootschalig evenement zal waarschijnlijk een parkeerplaats hebben die bewaakt moet worden. Aan het begin en het einde van een evenement kan het de taak van het beveiligingsteam zijn om ervoor te zorgen dat de aanwezigen op de aangewezen plaatsen parkeren.

U kunt meer tijd besteden aan uw gasten en het evenement mooi laten verlopen in plaats van u zorgen te maken over waar iedereen parkeert.

Tijdens uw evenement kan alleen al de aanwezigheid van beveiligers criminelen ervan weerhouden in auto’s in te breken of deze te vernielen. Ze kunnen ook samenwerken met de politie om verdachten van parkeerovertredingen aan te houden.

Beveiligers kunnen autoalarmen die tijdens uw evenement afgaan, bewaken en erop reageren. U hoeft het probleem niet zelf aan te pakken. Afhankelijk van de grootte van het terrein kan uw beveiliger over een speciaal voertuig beschikken waarmee hij op het terrein patrouilleert.

4. Controleer iedereen die binnenkomt

Bij een grote bijeenkomst kan het moeilijk zijn om iedereen op uw gastenlijst in de gaten te houden als ze tegelijk binnenkomen.

Beveiligers kunnen uw gastenlijst strak beheren en u de ongemakkelijke taak besparen om mensen te vragen te vertrekken als ze niet zijn uitgenodigd. Ze kunnen ook de registratielijn in de gaten houden en voorkomen dat mensen zich afsnijden met behulp van kegels, gele tape of paaltjes.

U maakt zich misschien zorgen over misdaden op grotere schaal door mensen die met illegale wapens uw evenement binnenkomen. Beveiligingspersoneel kan de tassen en bezittingen doorzoeken van degenen die binnenkomen en u gemoedsrust geven.

Beveiligers bij uw ingang zullen iedereen die uw evenement bijwoont laten weten dat er door professionals wordt gepatrouilleerd.

5. Crowd Control

Een groot evenement kan chaotisch worden zonder de juiste beveiliging als u alcohol serveert. Ongecontroleerde mensenmassa’s kunnen leiden tot een verhoogde kans op geweld.

Als er een noodgeval is en iedereen snel moet evacueren, zal een ongecontroleerde menigte de zaken onmiddellijk erger maken. Beveiligingspersoneel kan in- en uitgangen in de gaten houden en een georganiseerd plan bedenken voor het geval iedereen tegelijk moet vertrekken.

Je hebt ook beveiligers nodig om gasten de exclusieve ervaring te geven waar ze voor betaald hebben. Beveiligers kunnen gasten vragen om weg te gaan als ze in- of uitgangen blokkeren. Ze kunnen er ook voor zorgen dat gasten niet afdwalen naar personeels- of VIP-secties.

6. Voldoe aan de vereisten van de locatie

Afhankelijk van de locatie die u kiest, kunt u verplicht zijn om beveiligingspersoneel in te huren.

Een beveiligingsteam voldoet aan de eisen van uw locatie en geeft hen het vertrouwen dat er geen criminele problemen zullen ontstaan terwijl zij ruimte aan u verhuren.

7. Professionele opleiding

Hoe hard uw burgerpersoneel ook werkt, het kan zijn dat ze niet de juiste kennis hebben om noodsituaties effectief aan te pakken. Getrainde beveiligers weten echter precies waar ze op moeten letten.

Professionele beveiligers worden getraind in brandveiligheid, paraatheid in noodsituaties, drugsbewustzijn en eerste hulp. Zij hebben vaardigheden voor het observeren van gevaren en conflictoplossingstechnieken. Beveiligers zullen uw omgeving voortdurend in de gaten houden en u de gemoedsrust geven die u nodig hebt om een evenement soepel te laten verlopen.

De waarde van evenementenbeveiligers

Een beveiliger kost natuurlijk geld, maar dit kan een lonende investering zijn als u denkt aan de kosten van noodgevallen of misdaden die zich tijdens uw evenement voordoen. De sleutel is om het juiste bedrijf in te huren.

Zorg ervoor dat u bewakers inhuurt die een vergunning hebben en in het bezit zijn van een vergunning. Dit zal ervoor zorgen dat ze zijn opgeleid, achtergrond gecontroleerd en verzekerd. In sommige staten is een vergunning vereist.

Vraag zakenrelaties of vrienden om referenties. Wees niet bang om vragen te stellen. Verliep het evenement soepel? Hadden zij het gevoel dat de communicatie open was? Voelden u en uw gasten zich veilig gedurende de hele dag of avond?

Lees online reviews voordat u een bedrijf inhuurt. Als veel mensen hetzelfde zeggen, hebt u een goed idee van hoe uw ervaring zal zijn.

Een veilig evenement

Evenementenbeveiligers zijn essentieel voor het plannen van een groot evenement dat soepel en zonder criminele activiteiten verloopt. Het juiste beveiligingsteam is elke cent waard die u uitgeeft om ze in te huren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor professionele beveiligingsdiensten.

Deel dit artikel met anderen!